Vad kostar det att ladda en elbil hemma?

Vad kostar det att ladda en elbil hemma?

På Skårebo erbjuder vi laddstationer för snabb och billig laddning av elfordon. Att ladda en elbil är betydligt billigare än att tanka med bensin eller diesel, och det är en av de stora fördelarna med att byta till elbil. Men exakt hur mycket tjänar man på det? Här går vi igenom vad det kostar att ladda en elbil hemma.

Flera olika faktorer avgör vad du får betala

Det går tyvärr inte att ge ett entydigt svar på vad du får betala för att ladda batteriet till en elbil. Det är flera olika faktorer som avgör vad det kostar att ladda en elbil hemma. Först och främst så beror det på vad du betalar för din el. Det i sin tur beror på vad du har för avtal och hur höga priserna är just vid den tidpunkt du laddar din elbil. Det är tillgång och efterfrågan i elsystemet i stort som avgör vad det kostar att ladda en elbil hemma vid en given tidpunkt. Ett sätt att sänka sina kostnader är att styra laddningen så att du laddar bilen när det är som billigast.

Satsa på en modern laddstation

Vad du betalar för att ladda din elbil hemma beror också till viss del på själva batteriet och på vad du använder för laddstation. Med en laddbox från oss på Skårebo får du ett modernt system för snabb och effektiv laddning. Vi saluför flera olika marknadsledande varumärken av laddboxar och du hittar dessa på sidan Produkter och tjänster.

Om du vet hur många kWh ditt batteri kan laddas med, och om du vet vad du brukar betala för en kWh, har du ett mått på vad det kostar att ladda en elbil. För att räkna ut hur mycket du betalar för att köra bilen behöver du även veta hur många kWh som krävs för att driva den. Det brukar handla om 1–3 kWh per mil, beroende på modell och körstil.

Kontakta oss om du vill veta mer om att ladda elbilen hemma

Vi svarar gärna på dina eventuella frågor om våra laddstationer och vilka kostnader som gäller om du vill börja ladda elfordon i hemmet.

Vanliga frågor och svar om kostnaden för att ladda elbil

Här följer svar på några frågor vi ofta får om kostnaden för att ladda sin elbil hemma.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil hemma utan laddstation?

Det är möjligt att ladda en elbil via ett vanligt uttag – men det är inte lika effektivt och blir därför dyrare i längden. Att ladda via ett vanligt uttag är heller inte bra ur ett säkerhetsperspektiv.

Vad kostar en laddstation man har hemma?

En laddstation från Easee kostar från ca 7 800 kronor, beroende på vad du vill ha i fråga om funktioner och kapacitet. Med installation och grön teknik-avdrag blir det ändå billigare.

Vad är det för kostnad för att ladda elbil hemma jämfört med bensin?

Även när elpriset är förhållandevis högt blir det billigare att tanka en elbil än en bil med förbränningsmotor.