Laddbox hemma

Går du i tankarna att köpa en smart elbil, eller du kanske redan har köpt en? Då behöver du en lika smart och säker hemmaladdare till din nya elbil.

laddning hemma

Fördelar med att ladda hemma

Ladda hemma med smart app

Smart laddning med app

Våra laddboxar stödjer flera olika appar och funktioner, som låter dig kontrollera status på din elbilsladdare, styra laddeffekten eller planera och anpassa din laddning, utifrån dina behov, vart du än befinner dig. I kombination med lastbalansering kan du maximera laddeffekten utifrån tillgänglig effekt i fastigheten och via olika möjliga tjänsteleverantörer aktivera smart strömhantering för att ladda din elbil när elen är som billigast.

Lika smart på insidan som enkel på utsidan

Lika smart på insidan som enkel på utsidan

Alltid uppkopplad med WiFi eller 4G är laddboxen fullmatad med den senaste tekniken för att du ska ha tillgång till de senaste funktionerna och uppdateringarna. En hemmaladdare är inte bara smart, den är enkel att använda och du kan placera den var du vill. Med sin design och litenhet smälter den väl in i fastigheten och du kan välja färg på laddboxen som passar dig.

Ladda hemma väder

En hemmaladdare rustad för det nordiska väderförhållanden

En hemmaladdare från Skårebo är tillverkad och anpassad för de nordiska väderförhållandena. Den klarar sig utmärkt i de mest påfrestande väderförhållanden och behöver inget extra skydd mot sol, regn, vind eller snö. Med 11 säkerhetssensorer, IP54-klassifsering och en intelligent temperaturmätare ser din hemmaladdare alltid till att hålla dig, din bil och ditt hem säkert.

Tekniska specifikationer

Optimerad laddeffekt

Du kan ha upp till 3 laddboxar på en och samma grupp. Alla anslutna bilar kan laddas samtidigt och den tillgängliga kraften fördelas automatiskt och dynamiskt mellan enheterna. Den totala belastningen överskrider således aldrig den inställda gränsen för säkringen.

Full av kraft

Laddboxen stödjer laddning för både 1- och 3-fas och en laddeffekt på 22 kW. Den anpassar sig helt till din bils behov. Den har en typ 2 standard laddkontakt. Med en laddbox från Skårebo erbjuds du möjligheten att börja med 1 laddare och kan sedan enkelt vid behov utöka med 1 eller 2 laddare till.

Snabbladdning

Med en laddbox kan du ladda upp till 10X snabbare än i ett vanligt uttag. Den laddar så snabbt det är möjligt utifrån tillgänglig kapacitet och ger dig alltid högsta laddeffekt på ett säkert sätt.

Internet tillgång

Alla laddboxar från Skårebo är anslutna till internet med integrerad 4G. Om du köper en laddbox nu får du ett kostnadsfritt 4G-abonnemang. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att inte ha wifi-täckning i ditt garage.

Alltid uppdaterad

Laddboxen uppdateras kontinuerligt med nya funktioner. Laddboxen upptäcker om det finns problem och utför proaktivt underhåll. På så sätt kan du alltid känna dig trygg med ditt köp då du köpt en säker och framtidssäker produkt.

Mindre

Laddboxarna från Skårebo är mindre och lättare än de flesta andra laddarna på marknaden, med liknande funktionalitet. Den väger bara 1,5 kg! Det innebär att om du köper en laddbox från Skårebo bidrar du till att spara miljön på minst 4 kilo koppar och plast.

Grön teknik

Skattereduktion för laddboxinstallation

Stödet innebär att du som elbilist kan få hela 50 procent av kostnaderna för laddbox och installation avdraget direkt på din faktura. Detta görs som ett Grön teknik-avdrag på din faktura och gäller för arbetskostnaden och för materialet, dock ej för resetidsersättning eller service bil.

Bidraget täcker hela 50 procent av kostnaderna för laddboxen, materialet och arbetskostnaden för installationen. Maxbeloppet per fastighet är 50 000 kr per person och år i hushållet. Beställer du din laddbox av oss med tillhörande installation, så drar vi 50% direkt på din faktura efter utförd installation.

Om du som kund anlitar en egen installatör erbjuder vi på Skårebo två alternativ. Antingen fakturerar vi din installatör, som i sin tur fakturerar hela arbetet (samt allt materialet med 50% ROT-avdrag) till dig. Eller så fakturerar din installatör oss för din installation, och därefter får du en samlingsfaktura från oss, för såväl allt material som arbete där vi drar 50% ROT på din faktura. För att ha rätt till grön teknik ska du äga din fastighet och/eller ha ensamrätt till din parkeringsplats om du bor i en brf/samfällighet.

Om du har ett el- eller hybridfordon kan vi hjälpa dig med en laddbox hemma. Få en smidig och prisvärd installation av allt du behöver för en laddplats som svarar mot just dina behov. Med en ändamålsenlig laddbox hemma får du ut mer av ditt fordon. Hos oss på Skårebo hittar du allt från högklassiga laddboxar till alla de tillbehör som du kan tänkas behöva.

Varför ska man ha en laddbox hemma?

Om du vill kunna ladda din elbil hemma har du egentligen bara två alternativ. Att ladda via ett vanligt uttag eller använda en laddstolpe alternativt laddbox hemma. Att använda ett vägguttag är ingen bra idé i långa loppet. Det är både bekvämare och effektivare att välja en laddbox hemma. Du sparar dessutom pengar på att ladda effektivt med en laddbox istället för via ett eluttag. Ett vanligt eluttag är helt enkelt inte dimensionerat för den belastning det blir på systemet när en elbil laddas. Det leder till följande problem:

  • Det går långsammare att ladda
  • Du kan inte styra eller kontrollera laddningen med en app
  • Hög belastning under lång tid ökar risken för kortslutning

Vad krävs för att kunna köpa en laddbox att ha hemma?

För att kunna ha en laddbox för elbil hemma och kunna ladda ditt fordon närsomhelst på dygnet är det viktigt att din huvudsäkring är tillräckligt stor. Om den inte är det kan vi uppgradera ditt elsystem som en del i installationen av en laddbox. Det är också viktigt att välja rätt laddkabel utifrån vad du har för fordon. En laddbox ska alltid installeras av en behörig elektriker. Genom att låta oss stå för installationen slipper du ta kontakt med en elfirma.

Satsa på en laddbox hemma som är bäst i test

Det kan vara svårt att bedöma vilka laddboxar som håller vad de lovar och som är riktigt bra, även jämfört med andra alternativ på marknaden. Som väl är görs det oberoende tester som hjälper dig att komma fram till vilken som är den bästa laddboxen för ditt hem.

Sök gärna på “laddbox hemma bäst i test” så kommer du att se att de lösningar vi erbjuder hör till de absolut bästa på marknaden just nu. Laddboxen ger dig säker och effektiv laddning och är dessutom väldigt utrymmeseffektiv och snygg enligt många. Vill du ha det prydligt i garaget kan du ofta välja den färg på laddboxen som passar dig.

Det är enkelt att börja använda laddbox

Att ha en laddbox för elbil hemma är okomplicerat. Du behöver heller inte vara insatt i hur de fungerar för att kunna välja en lämplig modell. Vi erbjuder bland annat laddboxar från flera ledande varumärken som är praktiska och användarvänliga trots att de har avancerade funktioner. Du styr din laddbox med hjälp av en app i telefonen. På så sätt har du alltid koll på batteriets status och du kan se till att ladda bilen när elpriset är lågt.

Förutom att vi har laddboxar för hemmet, och allt annat du behöver till en laddstation, erbjuder vi installation utförd av en behörig elektriker. Vår prissättning är tydlig och du kan själv välja mellan fast pris och att betala per timme. Du har alltid en bra garanti på både material och själva arbetet om du väljer att installera en laddbox hemma genom oss på Skårebo.

Behöver du en laddbox hemma för fler än ett fordon?

Om du behöver en laddbox hemma för två bilar så är det inga problem.

Ska man välja en laddstolpe eller en laddbox hemma?

En laddstolpe är en särskild typ av fäste som används för laddboxar som du inte vill montera på väggen. När det gäller laddstolpar så behöver man gräva ner kabeln i marken medan en laddbox som fästs med ett väggfäste ger en mycket enkel och smidig installation. Om en bil står i ett garage eller en carport är det för det mesta idealiskt med en laddbox hemma på väggen.

Hur går det till att installera laddbox för elbil hemma?

Hör av dig till oss om du vill boka en tid för installation av laddbox eller bara få tips om lämplig utrustning utifrån dina behov och förutsättningar. Så fort vi har fått allt material du vill använda till din laddstation bokar vi en tid och kommer hem till dig och genomför arbetet. Att installera en laddbox hemma tar inte många timmar. När det är klart och vi har driftsatt anläggningen ser vi till så att du får all information du behöver för att till exempel kunna använda appen som medföljer när du köper en laddbox från oss.