Webshop

Fri frakt från 150kr.
Installation i hela Sverige

Lastbalansering

Easee Equalizer

Easee Equalizer

fr 1 495 kr
Enegic fasklämmor set

Enegic fasklämmor set

fr 1 500 kr
Mean Well HDR 15-5 Strömtrafo inkl. 10A C10 + kapsling

Mean Well HDR 15-5 Strömtrafo inkl. 10A C10 + kapsling

750 kr
Läs mer
Pulser

Pulser

fr 1 250 kr
RJ45 modul till Kamstrup

RJ45 modul till Kamstrup

649 kr
Läs mer
S-Line Enegic Lastbalansering

S-Line Enegic Lastbalansering

3 195 kr
Läs mer
Solscellsklämma L4

Solscellsklämma L4

500 kr
Läs mer

Lastbalansering är en teknisk lösning som förhindrar att dina säkringar går. Det är särskilt viktigt när flera bilar laddas samtidigt eller när en elbil laddas samtidigt som något annat i huset kräver stor effekt. Laddning av ett elfordon innebär ett ganska stort uttag av el, inte minst om det gäller snabbladdning.

I en BRF eller ett företag med flera laddplatser är det inte säkert att huvudsäkringen är tillräckligt stor för att klara av flera elbilar. Lastbalansering är alltså en lösning på problemet för dig som vill kunna ladda snabbt och säkert. Lastbalansering kan också vara ett alternativ till att byta huvudsäkring i samband med att du investerar i en anläggning för laddning av elbil.

Vi erbjuder trygga system för lastbalansering

Vi har allt du behöver för lastbalansering oavsett hur din laddstation ser ut. Easee lastbalansering är ett system anpassat för lastbalansering av laddboxar från Easee. Easee Home lastbalansering skyddar din huvudsäkring och ger dig samtidigt full kontroll över laddningen.

Enegic lastbalansering är ett annat system som vi kan rekommendera. Effekten mäts per fas och i realtid, för optimerad och flexibel laddning.

Hur fungerar lastbalansering för laddbox?

De laddboxar vi erbjuder kan kompletteras med lastbalansering. Det är något som många har användning för idag. En laddbox med lastbalansering fördelar alltså kapaciteten i elsystemet över de olika laddpunkterna utifrån det totala effektbehovet i fastigheten.

Det gör att det alltid finns tillräckligt med el för att genomföra säker laddning – utan risk för att en säkring ska gå eller för att viktiga funktioner i fastigheten ska påverkas av laddningen. Det kan ta lite längre tid att genomföra en laddning när effektbehovet är som störst och flera elfordon ska laddas samtidigt.

Framtidssäkra din laddstation

Det går att komplettera en laddbox med lastbalansering i efterhand. Även om du har ett elsystem med så stor kapacitet att du inte har behov av lastbalansering idag är det dock skönt att skaffa ett framtidssäkert system på en gång. På så sätt kan du ladda flera fordon eller en elbil som kräver högre effekt i framtiden, utan att behöva få tag på en installatör. Det blir också billigare att installera tillbehör till din laddstolpe eller laddbox i samband med att du skaffar den.

Hur vet man ifall lastbalansering behövs?

Du behöver ha koll på vilka marginaler som finns i fastigheten när det gäller tillgång och behov av effekt. I många fastigheter kan laddning genomföras utan problem vid vissa tidpunkter, men inte vid andra. Det är något som blir opraktiskt och krångligt för dig som elbilsägare. I det läget väljer många att uppgradera huvudsäkringen. Det blir dock betydligt dyrare än lastbalansering, som optimerar ditt befintliga system istället för att du ska uppgradera det – bara för att vara säker på att alltid kunna ladda bilen.

Vi kan hjälpa dig om du är osäker

Det kan krävas rätt ingående kunskaper om hur till exempel värmesystemet fungerar för att du ska kunna avgöra om det krävs lastbalansering. Hör gärna av dig till oss på Skårebo om du har frågor om detta eller något annat som rör lastbalansering.