Webshop

Fri frakt från 150kr.
Installation i hela Sverige

Laddkabel till elbil

Chargeking Laddkabel med Tesla Öppningsknapp 16A/32A

Chargeking Laddkabel med Tesla Öppningsknapp 16A/32A

fr 3 695 kr
EV Laddkabel Typ2 32A

EV Laddkabel Typ2 32A

fr 2 500 kr
Easee Laddkabel Typ 2 32A 7,5M

Easee Laddkabel Typ 2 32A 7,5M

2 795 kr
Läs mer
Portabel laddare Schucko 230V

Portabel laddare Schucko 230V

fr 2 500 kr
S-Line Laddkabel Typ1 16 A 3,7kW

S-Line Laddkabel Typ1 16 A 3,7kW

fr 1 375 kr
S-Line Laddkabel Typ2 16A 11kW

S-Line Laddkabel Typ2 16A 11kW

fr 2 199 kr
S-Line Laddkabel Typ2 32A 22 kW

S-Line Laddkabel Typ2 32A 22 kW

fr 2 499 kr

Ditt val av laddkabel till elbilen är avgörande för att du ska få en funktionell laddplats. Laddkablar kan ha olika egenskaper, men framförallt så måste en kabel till laddbox vara av rätt typ för att du ska kunna använda den. Här på Skårebo hjälper vi dig att välja en laddkabel som passar just din laddstation och din bil.

Olika typer av laddkablar

Man brukar tala om två olika huvudtyper när det gäller kabel till laddbox; laddkabel elbil typ 1 och laddkabel elbil typ 2. En laddkabel till elbil typ 1 har en annan standard för uttag än typ 2. Vilken kabel till laddbox eller laddstolpe som du behöver beror på var du laddar bilen. Antalet publika laddstolpar ökar snabbt i Sverige. Om du bara tänkt ladda elbilen hemma är det inga problem, men vill du vara säker på att alltid kunna ladda bilen där det finns en laddplats är det viktigt att välja en laddkabel för elbil som alltid fungerar.

Det handlar också om vilken laddkabel som passar till just din elbil och hur många kW du vill kunna ladda med. För många laddkablar krävs det att du har en säkring på minst 16 ampere, men det finns även laddkablar för 10 ampere.

1-fas eller 3-fas

Typ 1 laddar med 1-fas växelström och upp till 7,4 kW. Med en laddkabel för elbil typ 2 laddar du med 1-fas eller 3-fas, antingen likström eller växelström. Den är alltså mer flexibel och kan användas till många olika elbilar och laddstationer. Laddningseffekten kan också vara högre med denna typ av kabel. Laddkabel för elbil typ 2 är standard för europeiska bilar. De flesta laddstationer som är publika har kontakt för den här typen av laddkabel. Typ 1 är vanligt för bilar producerade i Asien, där man alltså har en annan standard.

Laddkabel för elbil med 3-fas ger snabb och säker laddning. Det har tidigare i första hand varit lite mer exklusiva modeller från tillverkare som BMW och Tesla som kunnat laddas med 3-fas, men det blir allt vanligare.

Stort utbud av laddkablar

Här hos oss på Skårebo hittar du ett brett sortiment av laddkablar av både typ 1 och 2. Söker du en extra lång laddkabel för elbil så kan vi hjälpa dig med det. Vi har laddkablar som passar till en portabel laddare om du vill kunna ladda din elbil från ett vanligt vägguttag. Vi kan också erbjuda kabel till laddbox med en praktisk öppningsknapp, framtagen för Tesla. Med en sådan behöver du inte gå in i bilen för att kunna låsa upp laddluckan.

Vet du inte vilken laddkabel du ska ha till din elbil?

Ta gärna kontakt med oss om det inte är självklart för dig vilken laddkabel du ska välja så hjälper vi dig att komma fram till rätt beslut.